Projet

____________________________________________

150-a godišnjica Prve Internacionale

proleteri svih zemalja ujedinite sePrva Internacionala (Međunarodno udruženje radnika) formirana je 28. septembra 1864 godine u Londonu. Proslava 150-e godišnjice je prilika da se podjsetimo ideje o koordinaciji međunarodnog udruženja radnika u borbi protiv kapitalizma. To će jednako biti prilika da se ponovo diskutuje o perspektivi o kojoj je govoreno prije petnaest–dvadeset godina : ideja o udruženju koje bi ujedinilo različite pravce i opredeljenja radničkih pokreta, posebno revolucionarnih, anarhističkih i marksističkih.

« Hor bez imena » podnosi inicijativu manifestacije za proslavu 150-te godišnjice Prve Internacionale, 13,14 i 15-og juna 2014 u Nansiju ( Francuska) .
« Hor bez imena » je inicijator ali ne želi biti jedini organizator: sinidikati , udruženja, časopisi, i svi oni koji se osjećaju pripadnicima revolucionarne ostav štine prve internacionale, imaju mogućnost da se priključe manifestaciji, predlažući kulturno –zabavne i univerzitetske projekte.
U ovom trenutku, mi možemo imati na raspolaganju ogroman prostor sa više sala, terenom, gdje je moguće primiti više stotina ljudi, montirati binu, štandove, ...; mogućnost smještaja 150 osoba sa umjerenom cijenom od 20 eura za noc, pored militantskog smještaja, za osobe koje dolaze izvan grada.
Uporedo sa manifestacijom, režiser Jean-Luc Marino želi snimiti dokumentarni film o 150-oj godišnjici Prve Internacionale sa namjerom prikazivanja istog na kanalima javne televizije.
Prvi razmatrani predlozi su sledeći ( lista nije zaključena):

  • Internacionalni masivni javni skup, sa borcima sidikalistima i revolucionarima, iz različitih zemalja ( Grčka, Tunis, Egipat, Sjedinjene Američke Države, ...)
  • Inetrnacionalistički javni skup u gradu
  • Debate: istorijske,actuelna internacionalna dešavanja, arapska revolucija, koordinacija borbi u Evropi
  • « Salon knjige» sa časopisima i angažovanim izdavačima
  • Projekcije filmova i debate sa sineastama
  • Debate sa poznatim sociolozima i istoričarima u organizaciji univerzitetskih sindikata...
  • Horski dio sa « Horom bez imena » i revolucionarnim horovima iz Engleske, Njemačke, Italije, ...
  • Muzičko zabavni program: limeni orkestri i angažovani muzičari za animiranje subotnje večeri
  • Umjetničke performanse i izložbe; sportska takmičenja (ping-pong, pecanje na mušicu u kanalu; cirkuske tačke sa lavovima koji proždiru hrišćane...

 

Joomla SEO by AceSEF

 

retour weekend 150

Agenda

◄◄
►►
août 2017
Lun Mar Mer Jeu Ven Sam Dim
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Soutien

 150 ans de la première internationale
 Afficher votre soutien
sur votre site ! 

_________________________________