Projet

____________________________________________

150-а годишњица Прве Интернационале

proleteri svih zemalja ujedinite seПрва Интернационала (Међународно удружење радника) формирана је 28. септембрa 1864 године у Лондону. Прослава 150-е годишњице је прилика да се подјсетимо идеје о координацији Mеђународног удружења радника у борби против капитализма.
То ће једнако бити прилика да се поново дискутује о перспективи о којој је говорено прије петнаест–двадесет година: идеја о удружењу које би ујединило различите правце и опредељења радничких покрета, посебно револуционарних, анархистичких и марксистичких.
« Хор без имена » подноси иницијативу манифестације за прославу 150-те годишњице Прве Интернационале, 13, 14 и 15-ог јуна 2014 у Нансију ( Француска) .
« Хор без имена » је иницијатор али не жели бити једини организатор: синидикати , удружења, часописи, и сви они који се осјећају припадницима револуционарне оставштине прве интернационале, имају могућност да се прикључе манифестацији, предлажући културно–забавне и универзитетске пројекте.
У овом тренутку, ми можемо имати на располагању огроман простор са више сала, тереном, гдје је могуће примити више стотина људи, монтирати бину, штандове, ...; могућност смјештаја 150 особа са умјереном цијеном од 20 еура за ноћ, поред милитантског смјештаја, за особе које долазе изван града.
Упоредо са манифестацијом, режисер Jean-Luc Marino жели снимити документарни филм о 150-ој годишњици Прве Интернационале са намјером приказивања istog на каналима јавне телевизије.

Први разматрани предлози су следећи ( листа није закључена):

  • Интернационални масивни јавни скуп, са борцима сидикалистима и револуционарима, из различитих земаља ( Грчка, Тунис, Египат, Сједињене Америчке Државе, ...)
  • Инетрнационалистички јавни скуп у граду
  • Дебате: историјске,ацтуелна интернационална дешавања, арапска револуција, координација борби у Европи
  • « Салон књиге» са часописима и ангажованим издавачима
  • Пројекције филмова и дебате са синеастама
  • Дебате са познатим социолозима и историчарима у организацији универзитетских синдиката...
  • Хорски дио са « Хором без имена » и револуционарним хоровима из Енглеске, Њемачке, Италије, ...
  • Музичко забавни програм: лимени оркестри и ангажовани музичари за анимирање суботње вечери
  • Умјетничке перформансе и изложбе; спортска такмичења (пинг-понг, пецање на мушицу у каналу; циркуске тачке са лавовима који прождиру хришћане...

 

Joomla SEO by AceSEF

 

retour weekend 150

Agenda

◄◄
►►
août 2017
Lun Mar Mer Jeu Ven Sam Dim
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Soutien

 150 ans de la première internationale
 Afficher votre soutien
sur votre site ! 

_________________________________